- Zaraďte artičoky do svojho jedálnička, ich konzumáciou podporíte trávenie a činnosť pečene a pomôžu vám znížiť hladinu cholesterolu v krvi.
- Pravidelnou konzumáciou brokolice znižujete riziko vzniku rakoviny. Brokolica taktiež pomáha znížiť riziko mŕtvice, vzniku chorôb srdca a pomáha proti anémii.
- Surová cibuľa má lepší vplyv na zdravotný stav ako cibuľa uvarená. Znižuje riziko ochorení srdca a pôsobí ako prírodné antibiotikum.
- Prečo jesť pravidelne mrkvu vedeli už naše babičky. Najnovšie výskumy však ukazujú ďalšie výhody jej konzumácie. Mrkva chráni pred pľúcnou rakovinou a znižuje hladinu cholesterolu v krvi.
- Hlávkový šalát pomáha pri nespavosti a podráždenosti, priaznivo pôsobí na pečeň a pomáha pri trávení.
Foto © Natika - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Ako schudnúť s rybami a morskými plodmi na tanieri
Diskusia k článku Zdravá výživa na tanieri: tajomstvá zeleniny
Powered by Facebook Comments