Potravinová alergia na arašidy

2 marca, 2012 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2795
alergia na arašidy

Alergia na arašidy sa zdá byť na vzostupe. U alergických ľudí na arašidy sa môžu vyvolať závažné reakcie po konzumácii tejto plodiny. Závažnosť reakcií závisí na tom, aký citlivý je jedinec a aké je množstvo zjedených arašidov.

Vyhýbajte sa potravinám, ktoré obsahujú arašidy alebo akúkoľvek z týchto zložiek:

  • umelé orechy
  • oriešky
  • za studena lisovaný alebo extrudovaný arašidový olej
  • mleté orechy
  • zmes orechov
  • arašidové maslo
  • arašidová múka
  • arašidový bielkovinový hydrolyzát

Arašidy sa môžu niekedy vyskytovať aj v nasledujúcich potravinách:

  • ázijské jedlá (najmä čínskej, indickej, indonézskej, thajskej a
  • vietnamskej kuchyni), mexické jedlá
  • pečivo (sušienky)
  • sladkosti
  • čili
  • marcipán
  • nugát

Jedálniček pri potravinovej alergii na arašidy

Raňajky – chlieb, jogurt, broskyňa, džús

Desiata – sušené marhule

Obed – hovädzie mäso, 2 krajce chleba, hlávkový šalát, paradajka, mrkva

Olovrant – mlieko

Večera – kura, španielska ryža, zelený hrášok, hrnček mlieka

Foto © Africa Studio - Fotolia.com





Diskusia k článku Potravinová alergia na arašidy

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Potravinová alergia na arašidy