Nikel

máj 15, 2012 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2054
zdroje niklu - šošovica

Nikel je stopový prvok, ktorý:

  • má vplyv na množstvo železa, ktoré telo absorbuje z potravín
  • je dôležitý pre červené krvinky

Zdroje niklu

Vyskytuje sa bežne v životnom prostredí.

Zdroje niklu v potravinách:

  • šošovica
  • ovos
  • orechy

Čo sa stane, keď užijete príliš veľa niklu

Alergia na nikel

Kontaktom pokožky so zvýšeným množstvom niklu vznikajú kožné vyrážky.
Zvyčajne je to spôsobené tým, keď je nikel obsiahnutý v šperkoch a minciach. Alergia môže vzniknúť taktiež konzumáciou potravín obsahujúcich nikel a môže spôsobiť začervenanie.

Ak ste alergickí na nikel, alebo si myslíte, že ste alergickí na nikel, vyhýbajte sa niklovým doplnkom výživy. Nikel, ktorý sa prirodzene vyskytuje v potravinách by nemal spôsobiť žiadnu reakciu.

Ilustračné foto © lapas77 - Fotolia.com





Diskusia k článku Nikel

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Nikel