Molybdén

8 mája, 2012 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  1993
zdroje molybdénu - hrášok

Molybdén je stopový prvok, ktorý pomáha vytvoriť a aktivovať niektoré enzýmy, ktoré sú zapojené do opravy a výroby genetického materiálu.

Zdroje molybdénu

Molybdén sa nachádza v celej rade potravín. Rastliny a ich plody, ktoré rastú nad zemou majú vyšší obsah molybdénu ako v častiach rastlín, ktoré rastú pod zemou, napríklad v zemiakoch.

Potraviny s vysokým obsahom molybdénu:

  • orechy
  • zelenina
  • obilniny – ovos

Iné zdroje molybdénu:

  • hrášok
  • listová zelenina
  • brokolica, špenát, karfiol

Koľko molybdénu potrebujeme

Konzumáciou zdravej a vyváženej stravy by ste mali získať dostatok molybdénu.

Ilustračné foto © Sea Wave - Fotolia.com

Prečítajte si viac: Vitamíny rozpustné v tukoch




Diskusia k článku Molybdén

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Molybdén