Molybdén je stopový prvok, ktorý pomáha vytvoriť a aktivovať niektoré enzýmy, ktoré sú zapojené do opravy a výroby genetického materiálu.
Zdroje molybdénu
Molybdén sa nachádza v celej rade potravín. Rastliny a ich plody, ktoré rastú nad zemou majú vyšší obsah molybdénu ako v častiach rastlín, ktoré rastú pod zemou, napríklad v zemiakoch.
Potraviny s vysokým obsahom molybdénu:
- orechy
- zelenina
- obilniny – ovos
Iné zdroje molybdénu:
- hrášok
- listová zelenina
- brokolica, špenát, karfiol
Koľko molybdénu potrebujeme
Konzumáciou zdravej a vyváženej stravy by ste mali získať dostatok molybdénu.
Ilustračné foto © Sea Wave - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Vitamíny rozpustné v tukoch
Diskusia k článku Molybdén
Powered by Facebook Comments