Kyselina pantoténová

4 apríla, 2012 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  3585
zdroje kyseliny pantoténovej - paradajky

Kyselina pantoténová má niekoľko funkcií. Jednou z nich je pomoc pri uvoľňovaní energie z potravín ktoré zjeme.

Kyselina pantoténová a jej zdroje

Kyselina pantoténová sa vyskytuje prakticky vo všetkých mäsových a rastlinných potravinách. Dobrými zdrojmi sú:

  • kurča
  • hovädzie mäso
  • zemiaky
  • ovsená kaša
  • paradajky
  • obličky
  • vajcia
  • brokolica
  • ryža, hnedý a celozrnný chlieb
  • raňajkové cereálie obohatené kyselinou pantoténovou

Koľko kyseliny pantoténovej potrebujeme

Kyselina pantoténová sa neukladá v tele, preto ju treba prijímať pestrou a vyváženou stravou každý deň.

Ilustračné foto © msk.nina - Fotolia.com

Prečítajte si viac: Vitamín B6 - pyridoxín




Diskusia k článku Kyselina pantoténová

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Kyselina pantoténová