Koreniny, ktoré liečia

8 februára, 2014 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  6264

Škorica

Táto sladká a korenistá kôra je obľúbenou prísadou v dezertoch, ale aj slaných pokrmoch. Jej využitie na zdravotné účely je veľmi rozmanité. Podľa tradícií lieči plynatosť a tráviace ťažkosti, podporuje redukciu váhy, správny krvný tlak a hladinu cholesterolu, posilňuje imunitný systém, chráni telo pred chrípkou a prechladnutím a zmierňuje menštruačné bolesti.

Ako použiť škoricu

Škoricový čaj: 2 dcl vriacej vody zalejte s ½-1 čajovou lyžičkou pomletej škorice. Nechajte lúhovať 10 minút. Akonáhle čaj trochu vychladne, pridajte 1 lyžičku medu a vypite. Pre väčší účinok namiesto vriacej vody použite zázvorový čaj, spomínaný v predchádzajúcej časti.
Sušená škorica: ½ lyžičky pomletej škorice pridajte do akéhokoľvek jedla.

Čítajte: Tu sa viac dočítate o škorici.





Diskusia k článku Koreniny, ktoré liečia

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Koreniny, ktoré liečia