Fenikel
Toto sladké a aromatické korenie dodáva jedlám skvelú chuť a je plné antioxidantov a protizápalových látok. Konzumovaná môže byť celá rastlina, vrátane cibuľky, stonky, listov a semien. Feniklové semienka sa používajú najmä v Ajurvédskej medicíne pre zdravé trávenie, zníženie nadúvania a udržiava zdravé močové cesty. Štúdie dokonca dokazujú, že fenikel má potenciálne protirakovinové účinky.
Ako použiť fenikel
Čerstvý fenikel nakrájajte (cibuľku, stonku, aj listy) a osmažte spolu so zeleninou.
Feniklové semienka ľahko osmažte na panvici, žujte po jedle a vaše trávenie bude plynulejšie.
1 lyžičku feniklových semienok pridajte do 1,5 šálky vody, povarte 10 minút a konzumujte ako čaj. Feniklový čaj má protizápalové účinky a zlepšuje trávenie.
Čítajte: Fenikel a jeho účinky na chudnutie a zdravie človeka
Diskusia k článku Koreniny, ktoré liečia
Powered by Facebook Comments