Delená strava – rozdelenie potravín

3 februára, 2012 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  6042
delená strava - rozdelenie potravín

V delenej strave sa potraviny delia na kyselinotvorné potraviny a zásadotvorné potraviny.

 

Delená strava – kyselinotvorné potraviny

Kyselinotvorné potraviny sú také, pri ktorých odbúravaní vzniká viac kyselín ako zásad.

 

Kyselinotvorné potraviny

  • šošovica
  • mäso
  • syry, tvaroh
  • maslo, masť
  • vajíčka
  • obilniny
  • limonády a džúsy
  • zaváraniny, ocot, cukor, soľ
  • špargľa a ružičkový kel

 

Delená strava – zásadotvorné potraviny

Zásadotvorné potraviny sú také, pri ktorých odbúravaní vzniká viac zásad ako kyselín.

 

Zásadotvorné potraviny

  • zelenina, ovocie
  • fazuľa, sója
  • čerstvé mlieko, acidofilné mlieko a jogurt
  • naklíčená pšenica a slnečnica
  • mandle, lieskové oriešky
  • minerálne vody
  • väčšina bylinkových čajov
  • mak, kokos, jedlé gaštany
  • droždie
  • jablčný ocot, kyselina citrónová

Ilustračné foto © renamarie - Fotolia.com

Prečítajte si viac: Zdravé raňajky


Značky: delená strava


Diskusia k článku Delená strava – rozdelenie potravín

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Delená strava – rozdelenie potravín