Ingrediencie:
4 väčšie zemiaky
100g nízkotučného tvarohu
1 polievková lyžica smotany
1 jarná cibuľka
pažítka
4 červené reďkovky
citrónová šťava
chren
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky umyte a zabaľte do zľahka naolejovaného alobalu. Pečte pri 200°C asi 60 minút. Zmiešajte tvaroh so smotanou, najemno nakrájanou cibuľkou, nasekanou pažítkou a postrúhanou reďkovkou. Tvaroh dochuťte citrónovou šťavou, chrenom, soľou a mletým čiernym korením. Zemiaky vyberte z alobalu a rozpoľte. Na každú polovicu navrstvite ochutený tvaroh a posypte nastrúhanou reďkovkou alebo pažítkou.
Energia: 1 porcia – 966 kJ
Tak už sa len pustiť do toho. Chutilo vám? Podeľte sa s nami o vaše nápady a vylepšenia tohto receptu v diskusii pod článkom. Ďakujeme!
Ilustračné foto © Printemps - Fotolia.com
Diskusia k článku Zemiaky s tvarohom a bylinkami
Powered by Facebook Comments