Ingrediencie:
8 stredne veľkých zemiakov
1 PL olivového oleja
morská soľ
Náplň:
8 reďkoviek
200 g údeného lososa
200 g kyslej smotany
200 g smotanového jogurtu
1 ČL citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
morská soľ
hrsť pažítky
hrsť kôpru
Postup:
Zemiaky dôkladne umyte a varte v osolenej vode do polomäkka. Zlejte vodu a nechajte uschnúť. Každý zemiak potrite trochou oleja, zabaľte do papiera na pečenie, vložte do rúry a pečte asi 30 minút pri teplote 190°C. Ďalej si pripravte náplň: lososa nakrájajte na tenké prúžky a reďkovky najemno pokrájajte. Pridajte kyslú smotanu a jogurt, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Dôkladne zmes premiešajte a dajte zachladiť do chladničky. Zemiaky vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Následne každý pozdĺž prerežte, vezmite do dlane a stlačte tak, aby sa zemiak otvoril. Každý zemiak naplňte jogurtovo-lososovou zmesou, ozdobte kúskom lososa a bylinkami. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Zemiaky s tvarohom a bylinkami
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Zemiaky plnené jogurtovo-lososovou zmesou
Powered by Facebook Comments