Zemiaky plnené jogurtovo-lososovou zmesou

8 septembra, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2576
zemiaky s jogurtom a lososom

Ingrediencie:

8 stredne veľkých zemiakov

1 PL olivového oleja

morská soľ

Náplň:

8 reďkoviek

200 g údeného lososa

200 g kyslej smotany

200 g smotanového jogurtu

1 ČL citrónovej šťavy

mleté čierne korenie

morská soľ

hrsť pažítky

hrsť kôpru

Postup:

Zemiaky dôkladne umyte a varte v osolenej vode do polomäkka. Zlejte vodu a nechajte uschnúť. Každý zemiak potrite trochou oleja, zabaľte do papiera na pečenie, vložte do rúry a pečte asi 30 minút pri teplote 190°C. Ďalej si pripravte náplň: lososa nakrájajte na tenké prúžky a reďkovky najemno pokrájajte. Pridajte kyslú smotanu a jogurt, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Dôkladne zmes premiešajte a dajte zachladiť do chladničky. Zemiaky vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Následne každý pozdĺž prerežte, vezmite do dlane a stlačte tak, aby sa zemiak otvoril. Každý zemiak naplňte jogurtovo-lososovou zmesou, ozdobte kúskom lososa a bylinkami. Dobrú chuť!

Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Zemiaky s tvarohom a bylinkami

Ilustračné foto: 123rf.com

Prečítajte si viac: Orechový chlieb




Diskusia k článku Zemiaky plnené jogurtovo-lososovou zmesou

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Zemiaky plnené jogurtovo-lososovou zmesou