Ingrediencie:
110 g očistených a pokrájaných zemiakov
110 g nadrobno pokrájaného póru
170 g očistenej a pokrájanej mrkvy
1 celá hlávka cesnaku
55 g rozdrobeného syru feta
2 ČL tabasca
1 PL nadrobno posekanej koriandrovej vňate
mleté čierne korenie
morská soľ
čerstvé bylinky alebo šalát
Postup:
Cesnak rozdeľte na strúčiky, poukladajte ho na pekáč a pečte 20 minút, kým nie je mäkký. Nechajte ho vychladnúť a vytlačte z neho dužinu. V osolenej vriacej vode varte zemiaky s mrkvou 15 minút, sceďte a roztlačte spolu s cesnakom. K zmesi pridajte pór, syr feta, koriandrovú vňať, tabasco a koriandrovú vňať. Poriadne zmes vymiešajte a dajte odpočinúť do chladničky na 30 minút. Predhrejte si rúru na 190°C. Zo zemiakovo-pórovej zmesi vyformujte 8 fašírok a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zemiakové fašírky s pórom pečte 15 – 20 minút. Fašírky ozdobte čerstvými bylinkami alebo šalátom a podávajte. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Kvakové placky
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Zemiakové fašírky s pórom
Powered by Facebook Comments