Ingrediencie:
130 g brokolice, rozdelenej na ružičky
110 g mladého bôbu
170 g očistenej a pokrájanej mrkvy
50 g konzervovanej alebo mrazenej kukurice
300 ml zeleninového vývaru
1 PL kukuričného škrobu
2 PL vody
1 PL posekanej koriandrovej vňate
mleté čierne korenie
3 pláty štrúdľového cesta
Postup:
V hrnci vo vriacej vode varte mrkvu 6 minút, potom pridajte bôb a brokolicu a varte 2 minúty, nakoniec pridajte kukuricu, dobre premiešajte, vypnite plameň a odložte. V druhom hrnci zohrejte vývar, pridajte uvarenú zeleninu a pridajte kukuričný škrob. Zeleninovú zmes za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne. Pridajte posekanú koriandrovú vňať a mleté čierne korenie, dobre premiešajte a zmes vložte do plytkej zapekacej misy, kde ju necháte vychladnúť. Na zmes poukladajte pláty cesta tak, aby bolo každé dobre potreté vlažnou vodou a okraje dobre pritlačte. Pečte v rúre pri teplote 190°C približne 25 minút, kým nebude cesto hnedé. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Ovsený koláč s hrozienkami
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Zeleninový koláč
Powered by Facebook Comments