Zeleninové chipsy sú zdravšou alternatívou oproti mastným a umelo dochucovaným kupovaným chipsom. Objavte s nami zdravšiu voľbu s ich lahodnou chuťou.
Ingrediencie
- 3 veľké zemiaky
- 3 veľké mrkvy
- 3 veľké sladké zemiaky (batáty)
- 2 veľké červené repy
- olivový olej
- morská soľ
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na plech položíme papier na pečenie a poukladáme naň nakrájanú zeleninu. Dobré je piecť každú zeleninu zvlášť, pretože každá vyžaduje inú dobu pečenia. Každý plátok jemne pretrieme olivovým olejom. Zeleninové chipsy pečieme pri 130 °C tak dlho, pokým zelenina nie je chrumkavá.
Upečené zeleninové chipsy posypeme soľou. Odporúčame menej soli, aby boli zdravšie. Pokiaľ chcete chipsy skladovať, osoľte ich až pred konzumáciou, pretože môžu zvlhnúť. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Jablkovo-chrenová omáčka
Foto © mbongo - Fotolia.com
Diskusia k článku Zdravé chipsy – zeleninové chipsy
Powered by Facebook Comments