Ingrediencie:
3 hrnčeky (550 gramov) konzervovaného cícera
1 čerstvá čili paprička, nadrobno posekaná
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice sušeného oregana
3 cibule, pokrájané na plátky
1/2 hrnčeka (150 ml) extra panenského olivového oleja
Postup:
Rúru si predhrejte na 150°C. V panvici na olivovom oleji si opražte cibuľu a čili papričku, pridajte oregano, cesnak a cícer. Poriadne premiešajte a vložte do zapekacej misy a podlejte vodou tak, aby bol cícer pod hladinou. Prikryte ho pokrievkou a pečte približne 1 hodinu až 1 a 1/2 hodiny, kým cícer nezmäkne. Podľa potreby podlievajte vodou. Podávajte ako prílohu k mäsu.
Ilustračné foto © RafalStachura - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Ovsená kaša s ovocím
Diskusia k článku Zapekaný cícer s čili papričkami
Powered by Facebook Comments