Ingrediencie:
1 kilogram topinamburov
125 gramov masla
150 gramov smotanového jogurtu
1 vajíčko
kajenské korenie
petržlen, pažítka, trebuľka
1 lyžička horčice
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ
Postup:
Celé topinambury umyte, vložte do osolenej vody a varte, kým nie sú mäkké. Po uvarení odstráňte šupku (môžete ju nechať). Bylinky nadrobno posekajte. Vo vodnom kúpeli opatrne ohrejte jogurt. V druhom vodnom kúpeli rozmiešajte vajce, soľ, kajenské korenie, horčicu a citrónovú šťavu. Prilejte rozpustené maslo, rozhabarkujte ale nevarte. Nakoniec do omáčky pridajte jogurt a posekané bylinky.
Topinambury si rozložte na tanier, zalejte jogurtovou omáčkou a posypte ešte zvyšnými bylinkami. Topinambury podávajte s nakrájanou surovou zeleninou alebo so šalátom. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Batátový šalát
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Topinambury s jogurtovou omáčkou a bylinkami
Powered by Facebook Comments