Špenátové rizoto

8 augusta, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  4601
rizoto so špenátom

Ingrediencie:

4 veľké hrste umytých lístkov čerstvého špenátu

270 g hnedej alebo bielej ryže

1 lyžica oleja

50 g masla

2 najemno pokrájané cibule

850 ml zeleninového vývaru

1 malý pohár bieleho vína

100 g postrúhaného parmezánu

Postup:

V panvici rozohrejte olej s maslom a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte ryžu a miešajte 1 minútu, podlejte vínom a nechajte ho vsiaknuť. Ryžu zalejte zeleninovým vývarom a nechajte vsiaknuť, občas premiešajte. Vývar pridávajte postupne, kým sa ryža neuvarí a nebude mäkká. K ryži primiešajte špenát, krátko povarte, kým nezmäkne. Špenátové rizoto odstavte, posypte postrúhaným parmezánom a podávajte. Dobrú chuť!

Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Pikantná ryža

Ilustračné foto: 123rf.com

Prečítajte si viac: Morčací sendvič s avokádom




Diskusia k článku Špenátové rizoto

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Špenátové rizoto