Ingrediencie:
1 šálka šošovice
2 litre vody
1 strúčik cesnaku
1 bobkový list
1 šalotka
1 ČL morskej soli
1 ČL horčice
čerstvá petržlenová vňať
1 PL olivového oleja
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 PL citrónovej šťavy
1 malá mrkva
Postup:
Šošovicu opláchnite a v osolenej vode, s olúpaným cesnakom a bobkovým listom nechajte povariť. Odstavte a nechajte 30 minút pučať. Šošovicu zlejte a dajte do šalátovej misy. Cibuľu ošúpte a s petržlenom najemno posekajte. Zmiešajte spolu horčicu, čierne korenie, olej a citrónovú šťavu a dobre premiešajte so šošovicou. Mrkvu ošúpte a najemno postrúhajte a použite ju na ozdobenie šalátu. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Exotický ovocný šalát
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Mrkvová polievka
Diskusia k článku Šošovicový šalát
Powered by Facebook Comments