Ingrediencie:
1 hrnček (200 gramov) quinoy
400 ml zeleninového vývaru
8 nadrobno pokrájaných cherry paradajok
2 lyžice opražených píniových jadierok
2 cibule, nadrobno pokrájané
1 lyžica mäty, koriandra a petržlenovej vňate
2 lyžice extra panenského olivového oleja
4 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Quinou opláchnite, vložte do panvice a pražte približne 3 minúty. Pridajte vývar a prevarte, následne zmiernite oheň a 12 minút duste. Uvarenú quinou sceďte a preložte do misky, pridajte píniové jadierka, bylinky, cibuľu a paradajky. Potom quinou polejte citrónovou šťavou a olivovým olejom a premiešajte.
Tak už sa vám zbiehajú slinky na quinou? Podeľte sa s nami o to, ako sa vám poradila v diskusii pod článkom.
Ilustračné foto © fotogal - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Krém z kešu orieškov
Diskusia k článku Šalát z quinoy
Powered by Facebook Comments