Reďkovka má veľa zdraviu prospešných účinkov. Ničí žalúdočné a črevné baktérie a plesne, pomáha pri nadúvaní, hnačke i zápche. Okrem toho má reďkovka preventívne účinky proti vytváraniu žlčových, obličkových a močových kameňov. Obsahuje síru, minerálnu látku, ktorá je veľmi dôležitá pre mladú a zdravú pleť, vlasy aj nechty. Reďkovka je taktiež dobrým zdrojom vápnika, ktorý pomáha pri prevencii vzniku osteoporózy.
Pripravte si jednoduchý reďkovkový šalát, ktorý je raw :)
Ingrediencie:
- 200 g očistených a nahrubo postrúhaných reďkoviek
- 300 g nadrobno pokrájanej mladej kapusty
- 2 polievkové lyžice citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 1 malá nadrobno pokrájaná červená cibuľa
- 1/2 kávovej lyžičky cukru
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- hrsť čerstvého nadrobno nasekaného koriandra
- hrsť čerstvých nadrobno pokrájaných cíbikov mladej cibuľky
- morská soľ a čierne korenie na dochutenie
Postup:
Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešajte a podávajte ako prílohu k hlavnému jedlu. Reďkovkový šalát môžete skladovať v chladničke 2 dni. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Hrášok s tofu
Ilustračné foto Fotolia.com
Prečítajte si viac: Šťava plná energie
Diskusia k článku Reďkovkový šalát
Powered by Facebook Comments