Nepoznáte quinou? Chcete vedieť o nej viac? Kliknite sem.
Recept na 4 porcie
Ingrediencie:
1 šálka quinoy (opláchnutá)
12 cherry paradajok (nakrájané na polovicu)
1/2 červenej papriky (nakrájaná na pásiky)
4-6 jarných cibuliek (umyté a nasekané)
4 šálky špenátu (umytý)
1/2 balíčka nadrobno pokrájaného tofu
1 citrón
2 PL olivového oleja
2 PL balzamikového octu
1/4 ČL morskej soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
Postup:
Uvarte quinou podľa návodu na obale. Na panvici na troške oleja opražte tofu (približne 10 minút). V malej miske vymiešajte citrónovú šťavu z 1 citróna, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice balzamikového octu, soľ a čierne korenie a odložte nabok.
V stredne veľkej mise zmiešajte horúcu quinou, tofu, paradajky, papriku a jarnú cibuľku. Pridajte vymiešanú zálievku a premiešajte. Na taniere položte čerstvé lístky špenátu (môže byť aj iná listová zelenina) a pridajte quinou. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Šalát z quinoy
Ilustračné foto: Shutterstock.com
Diskusia k článku Quinoa s tofu a špenátom
Powered by Facebook Comments