Ingrediencie:
200 g hnedej ryže
1 strúčik cesnaku
1 posekaná čili paprička
kôra a šťava z 1 citróna
4 PL oleja
1 PL celozrnnej horčice
Postup:
Do hrnca vložte ryžu, citrónovú kôru a cesnak a zalejte vodou. Ryžu nechajte zovrieť a pomaly varte, kým ryža nezmäkne. Ryžu sceďte, odstráňte citrónovú kôru a cesnak. Zvyšné prísady vymiešajte v miske a zmes pridajte k uvarenej ryži. Pikantnú ryžu podávajte ako prílohu. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Zázvor s tofu syrom
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Upokojujúci rozmarínový čaj
Diskusia k článku Pikantná ryža
Powered by Facebook Comments