Ingrediencie:
2 umyté cvikly
400 g paradajok
1 nadrobno pokrájaná cibuľa
1 roztlačený strúčik cesnaku
1 lyžička čili korenia
1 PL oleja
kyslá smotana podľa chuti
Postup:
Rúru si predhrejte na 200°C. Každú cviklu zabaľte do alobalu a pečte približne 45 minút, kým nezmäknú. Nechajte ich vychladnúť, potom ošúpte a pokrájajte na kocky. V panvici na oleji opražte cibuľu a cesnak, pridajte čili korenie a pridajte ošúpané paradajky. Zmes povarte 15 minút a pridajte cviklu. Cviklovú polievku nalejte do tanierov a podávajte s kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Diétna špenátová polievka so žihľavou
Prezentačný obrázok: 123rf.com
Prečítajte si viac: Ružičkový kel s mandľami
Diskusia k článku Pikantná cviklová polievka
Powered by Facebook Comments