Ingrediencie:
- 3/4 hrnčeka (200 ml) hroznovej šťavy
- 1 polievková lyžica medu
- 1/2 ananásu pokrájaného na hrubšie kolieska
- šťava z 1/2 pomaranča
Postup:
Hroznovú šťavu nalejte do hrnca, pridajte med a nechajte zovrieť. Pridajte ananás a varte približne 5 minút. Ananás so šťavou preložte do ohňovzdornej nádoby, polejte pomarančovou šťavou a v predhriatej rúre pri 200°C pečte 10 minút. Ananás vyberte po 10 minútach z rúry. Šťavu nalejte naspäť do hrnca a varte, kým nezhustne na sirupovú konzistenciu. Pečený ananás polejte sirupom a podávajte ako dezert. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Pečené jablká
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Šalát z naturálnej ryže
Diskusia k článku Pečený ananás
Powered by Facebook Comments