Orechový chlieb

7 septembra, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2402
chlieb s orechami

Ingrediencie:

400 g hladkej pšeničnej múky

100 g hladkej ražnej múky

1/2 ČL morskej soli

štipka cukru

50 ml oleja

100 g vlašských orechov (môžete pridať aj datle, hrozienka, mak alebo iný druh orechov)

1 sáčok sušeného droždia

múka na vysypanie plechu

Postup:

Pšeničnú a ražnú múku preosejte, pridajte soľ a zmiešajte dokopy. Cukor a droždie premiešajte s trochou vlažnej vody a nechajte 10 minút odstáť. Kvások nalejte do múky, pridajte 400 ml vlažnej vody a dôkladne premiešajte. Miešajte dovtedy, kým nevznikne husté nadýchané cesto, do ktorého pridáte orechy (datle, hrozienka, mak). Takto pripravené cesto zformujte do bochníku, ktorý necháte kysnúť 45 minút na teplom mieste. Nakysnutý bochník pečte v rúre pri 190°C približne 50 minút. Po upečení nechajte chlieb úplne vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Ovsený chlieb so slnečnicovými semienkami

Ilustračné foto: 123rf.com

Prečítajte si viac: Müsli pohár s jogurtom




Diskusia k článku Orechový chlieb

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Orechový chlieb