Mrazené bylinky s olejom

11 februára, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2706
ako udržať bylinky čerstvé

Ingrediencie:

čerstvé bylinky, ideálne z trhu alebo z vlastnej záhrady (fenikel, rozmarín, šalvia, oregáno)

olivový olej alebo maslo

výrobník ľadu

Postup:

Čerstvé bylinky si natrhajte na menšie kúsky, alebo ich nadrobno posekajte. Bylinky vložte do jednotlivých otvorov výrobníka ľadu do  2/3 výšky otvorov. Bylinky zalejte olivovým olejom alebo rozpusteným čerstvým maslom. Výrobník ľadu zakryte fóliou a dajte na noc do mrazničky. Zmrazené kocky si na druhý deň preložte do menších igelitových vreciek. Nezabudnite si označiť, aké bylinky sú vo vreckách. Takto pripravené kocky môžete použiť ako dochucovadlo na pečené zemiaky, mäso a podobne.

Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Špenátové rizoto

Ilustračné foto © viperagp - Fotolia.com

Prečítajte si viac: Šalát z uhorky a ananásu




Diskusia k článku Mrazené bylinky s olejom

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Mrazené bylinky s olejom