Ingrediencie:
čerstvé bylinky, ideálne z trhu alebo z vlastnej záhrady (fenikel, rozmarín, šalvia, oregáno)
olivový olej alebo maslo
výrobník ľadu
Postup:
Čerstvé bylinky si natrhajte na menšie kúsky, alebo ich nadrobno posekajte. Bylinky vložte do jednotlivých otvorov výrobníka ľadu do 2/3 výšky otvorov. Bylinky zalejte olivovým olejom alebo rozpusteným čerstvým maslom. Výrobník ľadu zakryte fóliou a dajte na noc do mrazničky. Zmrazené kocky si na druhý deň preložte do menších igelitových vreciek. Nezabudnite si označiť, aké bylinky sú vo vreckách. Takto pripravené kocky môžete použiť ako dochucovadlo na pečené zemiaky, mäso a podobne.
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Špenátové rizoto
Ilustračné foto © viperagp - Fotolia.com
Diskusia k článku Mrazené bylinky s olejom
Powered by Facebook Comments