Ingrediencie:
1 a 1/4 hrnčeka malín
2/3 hrnčeka suchého bieleho vína alebo suchého sherry
postrúhaná kôra z 1/2 citróna
postrúhaná kôra z 1 pomaranča
1/3 hrnčeka cukru
2 hrnčeky smotany na šľahanie
Postup:
Maliny trochu roztlačte (2 hrste nechajte na ozdobenie pohárov). Malinovú drvinu zmiešajte s ostatnými ingredienciami (okrem šľahačky) a nechajte odležať približne 4 hodiny. Zmes prepasírujte cez sitko, zmiešajte so smotanou a vyšľahajte na jemnú zmes. Odložené maliny dajte na dno pohárov, navrstvite na ne malinovú zmes a nechajte vychladiť. Podávajte s keksami. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Šípkový džem
Ilustračné foto: Fotolia.com
Prečítajte si viac: Nátierka z ricotty a jahôd
Diskusia k článku Malinový syllabub
Powered by Facebook Comments