Ingrediencie:
4 čerstvé filety z makrely
2 fenikle, pokrájané na pásiky
4 pomaranče, ošúpané a rozdelené na mesiačiky
1 PL oleja
4 strúčiky cesnaku
Postup:
Predhrejte si rúru na 200°C. Na plech dajte nakrájaný fenikel s cesnakom, pokvapkajte olejom a pečte približne 15 minút. Potom pridajte pomaranč, pečte ďalších 5 minút a vyberte. Na panvici zohrejte olej, opražte na ňom makrelu a pridajte zvyšné prísady. Poriadne pretraste, aby sa všetko dobre premiešalo a podávajte. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Šalát z čakanky, žeruchy a pomarančov
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Ríbezľové nanuky
Diskusia k článku Makrela s feniklovým šalátom
Powered by Facebook Comments