Ingrediencie:
8 kuracích stehien bez kože
3 PL oleja
2 cibule
1 PL hladkej múky
150 ml bieleho vína
300 ml zeleninového vývaru
5 väčších šampiňónov, pokrájaných na plátky
šťava z 2 pomarančov
kôra z 1 pomaranča
soľ
korenie
Postup:
V panvici na rozohriatom oleji opražte cibuľu a vyberte ju na tanier. Mäso obalte v hladkej múke a na zvyšku oleja opražte dohneda. K opraženému mäsu pridajte cibuľu, vývar, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru a biele víno. Mäso prikryte a duste približne 25 minút. Nakoniec pridajte šampiňóny a poduste ďalších 5 minút. Kurča na pomarančoch podávajte s hnedou ryžou. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Šošovicový šalát
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Lososové fašírky
Diskusia k článku Kurča na pomarančoch
Powered by Facebook Comments