Ingrediencie:
450 g pokrájaného kučeravého kelu
2 hrnčeky vody
1/2 malej cibule
2 lyžice extra panenského olivového oleja
2 roztlačené strúčiky cesnaku
1/2 ČL čerstvo pomleteho čierneho korenia
1/2 ČL morskej soli
1/4 ČL červeného korenia
Postup:
V hrnci nechajte zovrieť vodu, pridajte kel a 2 minúty ho povarte. Po 2 minútach ho sceďte a vyžmýkajte. Na panvici zohrejte olej a opažte na ňom pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte kel, soľ, čierne a červené korenie a duste približne 3 – 4 minúty. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Prečisťujúca polievka
Ilustračné foto: Fotolia.com
Prečítajte si viac: Artičoková omáčka s chlebom pitta
Diskusia k článku Kučeravý kel s cesnakom
Powered by Facebook Comments