Ingrediencie:
450 g jabĺk (očistené, ošúpané a pokrájané)
300 ml nízkotučného jogurtu
1 PL medu
1 ČL mletej škorice
140 g čerstvých malín (alebo iného bobuľového ovocia)
lístky čerstvej mäty
Postup:
Do hrnca vložte jablká, med a škoricu a zalejte vodou. Hrniec postavte na slabý plameň a za občasného miešania varte 12 – 15 minút, kým nie sú jablká mäkké. Po 15 minútach zložte hrniec z ohňa a zmes poriadne premiešajte, aby v nej nezostali hrudky a nechajte vychladnúť. Do veľkej misy dajte jogurt a primiešajte k nemu jablkovú zmes. Niekoľko malín si odložte na ozdobenie a ostatné vmiešajte do jablkovo-jogurtovej zmesi. Zmes rozdeľte do 4 misiek a dajte na 1 hodinu zachladiť. Nakoniec krémové jabĺčka ozdobte malinami a lístkami mäty a podávajte. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Puding z naturálnej ryže
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Krémové jabĺčka
Powered by Facebook Comments