Krémové jabĺčka

23 augusta, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2654
jablká s jogurtom

Ingrediencie:

450 g jabĺk (očistené, ošúpané a pokrájané)

300 ml nízkotučného jogurtu

1 PL medu

1 ČL mletej škorice

140 g čerstvých malín (alebo iného bobuľového ovocia)

lístky čerstvej mäty

Postup:

Do hrnca vložte jablká, med a škoricu a zalejte vodou. Hrniec postavte na slabý plameň a za občasného miešania varte 12 – 15 minút, kým nie sú jablká mäkké. Po 15 minútach zložte hrniec z ohňa a zmes poriadne premiešajte, aby v nej nezostali hrudky a nechajte vychladnúť. Do veľkej misy dajte jogurt a primiešajte k nemu jablkovú zmes. Niekoľko malín si odložte na ozdobenie a ostatné vmiešajte do jablkovo-jogurtovej zmesi. Zmes rozdeľte do 4 misiek a dajte na 1 hodinu zachladiť. Nakoniec krémové jabĺčka ozdobte malinami a lístkami mäty a podávajte. Dobrú chuť!

Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Puding z naturálnej ryže

Ilustračné foto: 123rf.com

Prečítajte si viac: Paradajkovo-pomarančový koktail




Diskusia k článku Krémové jabĺčka

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Krémové jabĺčka