Ingrediencie:
2 šampiňóny
5 stredných hríbov (môžu byť čerstvé, sušené alebo mrazené)
2 ČL masla
800 ml vývaru
1 zemiak
200 ml šľahačkovej smotany
morská soľ
mleté biele korenie
rasca
petržlenová vňat na ozdobenie
Postup:
Ozdoba:
V hrnci roztopte maslo a opražte na ňom najemno nakrájané plátky hríbov a odstavte.
Polievka:
Všetky hríby (okrem dvoch, ktoré sa použili na ozdobu) pokrájajte, opražte na masle, zalejte vývarom a pridajte všetko korenie. Neskôr pridajte očistený a na kocky nakrájaný zemiak. Polievku varte na jemnom ohni 20 minút. Potom polievku rozmixujte, pridajte smotanu, prevarte a preceďte, aby ste získali naozaj jemný krém. Hubovú polievku naberte na tanier a ozdobte opraženými hubami, lyžicou kyslej smotany a petržlenom. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Polievka z tekvice, paštrnáka a mrkvy
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Krémová hubová polievka
Powered by Facebook Comments