Krémová hubová polievka

12 septembra, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  4225
hubová polievka so smotanou

Ingrediencie:

2 šampiňóny

5 stredných hríbov (môžu byť čerstvé, sušené alebo mrazené)

2 ČL masla

800 ml vývaru

1 zemiak

200 ml šľahačkovej smotany

morská soľ

mleté biele korenie

rasca

petržlenová vňat na ozdobenie

Postup:

Ozdoba:

V hrnci roztopte maslo a opražte na ňom najemno nakrájané plátky hríbov a odstavte.

Polievka:

Všetky hríby (okrem dvoch, ktoré sa použili na ozdobu) pokrájajte, opražte na masle, zalejte vývarom a pridajte všetko korenie. Neskôr pridajte očistený a na kocky nakrájaný zemiak. Polievku varte na jemnom ohni 20 minút. Potom polievku rozmixujte, pridajte smotanu, prevarte a preceďte, aby ste získali naozaj jemný krém. Hubovú polievku naberte na tanier a ozdobte opraženými hubami, lyžicou kyslej smotany a petržlenom. Dobrú chuť!

Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Polievka z tekvice, paštrnáka a mrkvy

Ilustračné foto: 123rf.com

Prečítajte si viac: Ovsená kaša s čerstvým ovocím




Diskusia k článku Krémová hubová polievka

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Krémová hubová polievka