Ingrediencie:
1 stredne veľký karfiol
1 PL repkového oleja
1 menšia cibuľa
1 mrkva
1 pór
2 jarné cibuľky
100 g údeného lososa
mleté čierne korenie
morská soľ
muškátový oriešok
rasca
Postup:
Karfiol umyte a rozdeľte ho na menšie kúsky. V hrnci na rozohriatom oleji opražte dozlatiska nakrájanú cibuľu. Pridajte karfiol a na menšie kúsky nakrájanú mrkvu. Zalejte 1,5 l vody alebo zeleninovým vývarom, osoľte, okoreňte, pridajte muškátový oriešok a rascu. Karfiolovú polievku varte približne 10 minút a potom pridajte na kolieska nakrájaný pór. Polievku povarte ešte 2 minúty, odstavte a rozmixujte na jemný krém. Ak chcete polievku zjemniť, pridajte trošku smotany alebo mlieko. Polievku nakonci ozdobte nasekanou jarnou cibuľkou a kúskami lososa. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Pikantná cviklová polievka
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Karfiolová polievka s lososom
Powered by Facebook Comments