Ingrediencie:
1 kg jabĺk
1 banán
750 ml jablčného muštu
2 vanilkové pudingy s pravou vanilkou
1 PL citrónovej šťavy
2 PL medu na dosladenie
1 ČL pravej vanilky
2 balenia špaldových piškótov
Postup:
Jablká umyte, očistite a vyberte jadrá. Nakrájajte ich na štvrtiny a varte ich v 500 ml jablčného muštu 10 – 15 minút, kým nebudú úplne mäkké. Mäkké uvarené jabĺčka rozpučte pučiakom na zemiaky. V 250 ml jablkového muštu zmiešajte 2 vanilkové pudingy, vlejte ich do variacich sa rozmačkaných jabĺk a dôkladne premiešajte. Puding miešajte aj po zhustnutí a chvíľku varte. Pridajte vanilku a citrónovú šťavu a ochutnajte. Ak je jablkový puding málo sladký, dochuťte ho medom. Nakoniec pridajte rozmačkané banány. Puding nalejte do mištičiek alebo do tortovej formy, kde ste pred tým naukladali špaldové piškóty. Nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Ovsená kaša s čerstvým ovocím
Ilustračné foto: 123rf.com
Diskusia k článku Jablkový puding so špaldovými piškótami
Powered by Facebook Comments