Ingrediencie:
750 g jabĺk
hnedý cukor (podľa chuti)
1 a 1/2 pudingového sáčku (vanilková príchuť)
mletá škorica
citrónová šťava z 1 čerstvého citróna
30 g sušených plodov goji
detské piškóty (špaldové a pod.)
vyšľahaná šľahačková smotana (nemusí byť)
na ozdobenie - lístky mäty
Postup:
Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a pokrájané vložte do kastróla. Pridajte mletú škoricu, podlejte 1 litrom vody a varte, kým nie sú jablká mäkké. V malom množstve vody zmiešajte pudingový prášok, vlejte ho k jablkám a povarte. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu a vmiešajte plody goji.
Do tortovej formy naukladajte striedavo piškóty a jablkový puding s goji. Jablkový dezert s goji nechajte vychladnúť a ozdobte vyšľahanou šľahačkovou smotanou a lístkami mäty. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Kešu guličky bez cukru
Diskusia k článku Jablkový dezert s goji
Powered by Facebook Comments