Ingrediencie:
450 gramov šiitake húb
1/3 hrnčeka slepačieho vývaru
2 lyžičky sójovej omáčky
1 lyžička repkového oleja
1 lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica suchého cherry
Postup:
Šiitake huby umyte a pokrájajte. V panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájané huby a 2 lyžice zo slepačieho vývaru. Varte 5 – 6 minút a stále miešajte. Vo zvyšnom vývare vymiešajte kukuričný škrob, sójovú omáčku a cherry a vlejte do panvice. Huby varte približne 2 minúty, kým budú huby pekné lesklé, glazované. Hotové glazované šiitake ozdobte nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a podávajte k hlavnému jedlo. Dobrú chuť!
Prečítajte si viac: Cibuľová polievka
Diskusia k článku Glazované šiitake
Powered by Facebook Comments