Ingrediencie:
6 PL olivového oleja
3 PL jablčného octu
4 PL nerafinovaného slnečnicového oleja
1 roztlačený strúčik cesnaku
1/2 ČL celozrnnej horčice
1/2 ČL zmesi sušených byliniek
1/2 ČL mletej papriky
mleté čierne korenie
morská soľ
Postup:
Všetky ingrediencie dajte do pohára so skrutkovacím viečkom. Poriadne potraste a dajte do chladničky. Francúzsky nálev skladujte v chladničke najviac týžden a používajte ho na ochutenie šalátov. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Zelená fazuľka so sójovou omáčkou
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Medovo-mandľový nápoj
Diskusia k článku Francúzsky nálev na šalát
Powered by Facebook Comments