Ingrediencie:
16 sušených fíg
110 gramov smotanového syra
2 lyžičky postrúhanej pomarančovej kôry
1 lyžica čerstvej pomarančovej šťavy
1 a 1/2 lyžičky medu
1/2 lyžičky rozdrveného anízu
Postup:
Z fíg odstráňte stopky a narežte ich do tvaru písmena X tak, aby stred prechádzal miestom stopky. Každú figu mierne stlačte tak, aby sa otvorila. V miske vymiešajte syr, pomarančovú kôru a šťavu, med a aníz. Zmes šľahajte tak, aby bola jemná a krémová. Na každú figu dajte lyžicu zo smotanového krému a vychlaďte. Podávajte ako dezert. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Pečené figy s medom
Ilustračné foto: 123rf.com
Prečítajte si viac: Záhradný koktail
Diskusia k článku Figy plnené pomarančovo-anízovým krémom
Powered by Facebook Comments