Ingrediencie:
2 pokrájané čakanky
1 červené jablko, zbavené jadra a pokrájané na kocky
2 PL čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
2 ČL olivového oleja
2 PL bieleho vínneho octu
1 PL posekanej petržlenovej vňate
morská soľ
mleté čierne korenie
iné korenie podľa chuti
voda
Postup:
Všetky prísady (okrem octu a petržlenovej vňate) dajte do hrnca a duste, kým sa voda neodparí. Sceďte, pokvapkajte octom a posypte petržlenovou vňaťou. Dusenú čakanku podávajte ako prílohu. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Šalát z quinoy
Ilustračný obrázok: 123rf.com
Prečítajte si viac: Opekaná brokolica so zázvorom
Diskusia k článku Dusená čakanka
Powered by Facebook Comments