Dukanova diéta – bielkovinovo-zeleninové dni
Vegánska omeleta
Ingrediencie
3 vajcia
½ cibule nakrájanej na kocky
½ papriky
2 šampiňóny
1 špargľa
5 zelených fazuliek
½ nakrájanej mrkvy
1 menšia paradajka
zmes byliniek, cesnak
mlieko
1 lyžica nízkotučného syra
Postup
Na rozpálenú panvicu dajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do hneda. Pridajte všetku zeleninu a duste pár minút. Vajíčka s bylinkami a trochou mlieka vymiešajte v miske a pridajte do zmesi v panvici, prikryte a pomaly varte 5 – 8 minút. Nakoniec posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry. Dobrú chuť!
Prečítajte si recepty Dukanovej diéty počas bielkovinových dní.
Tekvicová polievka
Ingrediencie
tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky
1 cibuľa
1 lyžička cesnaku
1 lyžička kari korenia
1 polievková lyžica smotanového syra
1 hrnček kuracieho vývaru
Postup
Všetky ingrediencie dáme do veľkého hrnca, varíme, kým tekvica nezmäkne. Keď je všetko uvarené, všetko spolu zmixujeme na hladkú kašu. Pred podávaním ozdobíme lyžicou smotanového syra. Dobrú chuť!
Náš tip: Tekvicová polievka sa dobre mrazí, takže si jej môžete urobiť veľké dávky.
Ázijský šalát
Ingrediencie
zmes šalátových listov
1 mrkva
1 paradajka
1 hovädzí steak
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička sladidla
1 lyžička zmesi byliniek
Postup
Sójovú omáčku, sladidlo a zmes byliniek zmiešame v miske a položíme doň hovädzie mäso a necháme marinovať. Do ďalšej misy si nakrájame zeleninu. Na rozpálenej panvici opečieme hovädzie mäso z každej strany 4 minúty. Vyberieme, necháme trochu vychladnúť, nakrájame na tenké plátky a položíme na šalát. Nakoniec posypeme sezamovými semienkami. Dobrú chuť!
Foto © pavel siamionov - Fotolia.com
Diskusia k článku Dukanova diéta – recepty bielkovinovo-zeleninových dní
Powered by Facebook Comments