Ingrediencie:
4 cvikly s listami
3/4 hrnčeka postrúhanej mrkvy
1 lyžica najemno postrúhaného ďumbiera
1 lyžica olivového oleja
2 lyžičky sezamových semienok
1 lyžica sójovej omáčky
Postup:
Cviklu ošúpeme, pokrájame na kocky a v hrnci varíme približne 30 – 40 minút, kým nezmäkne. Listy sparíme (3 – 4 minúty). Na suchej panvici si opražíme sezamové semienka, pridáme sójovú omáčku, olivový olej a ďumbier. Pridáme uvarenú cviklu, cviklové listy a mrkvu, dobre premiešame. Podávame ako šalát. Dobrú chuť!
Foto © lidante - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Dukanova diéta – recepty bielkovinovo-zeleninových dní
Diskusia k článku Cvikla s ďumbierom
Powered by Facebook Comments