Čučoriedky obsahujú antokyanín, ktorý pomáha v tele neutralizovať rakovinotvorné látky, podporuje obehovú sústavu a chráni telo pred starnutím. Čučoriedky sú vhodné pri liečbe a predchádzaní vzniku očných chorôb. Sú bohaté na antibakteriálne látky a majú protizápalový účinok.
Ingrediencie:
- 2 šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1/8 lyžičky soli
- 1 šálka mlieka
- 1 a 1/2 šálky smotany
Postup:
Vložte do hrnca čučoriedky, cukor a soľ. Všetko spolu povarte a miešajte vidličkou, kým sa čučoriedky nerozvaria a nespoja s cukrom. Zmes nechajte vychladnúť. Čučoriedkové pyré vložte do mixéru, pridajte mlieko a smotanu a zmixujte. Zmes pretlačte cez sitko a veľké častice, ktoré neprešli cez sitko, vyhoďte. Čučoriedkovú zmes vložte do nádoby na mrazenie a dajte zamraziť. Čučoriedková zmrzlina sa môže podávať ozdobená čerstvými bylinkami a čerstvými čučoriedkami. Dobrú chuť :)
Diskusia k článku Čučoriedková zmrzlina
Powered by Facebook Comments