Ingrediencie
2 baklažány
1 strúčik cesnaku
2 kávové lyžičky olivového oleja
2 kávové lyžičky citrónovej šťavy
2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
štipka soli
štipka čierneho mletého korenia
Postup
Baklažány dôkladne umyjeme, prepolíme a šupkou nahor poukladáme na mierne vymastený plech. Šupku na niekoľkých miestach prepichneme. Vložíme do trúby a pri teplote 190 °C pečieme 30 minút. Upečené baklažány vyberiem, ošúpeme a zmiešame s ostatnými ingredienciami.
Nátierku podávame k čerstvému pečivu alebo k surovej zelenine. Dobrú chuť!
Foto © keko64 - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Aioli - cesnaková majonéza
Diskusia k článku Chutná baklažánová nátierka
Powered by Facebook Comments