Chilli con carne

13 mája, 2014 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  2654

Ingrediencie:

  • olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čerstvé čili papričky
  • 2 čajové lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička papriky
  • štipka kajenského korenia
  • 400 g nakrájaných paradajok
  • 275 ml vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g červenej fazule (zaváranej)
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • nasekané čerstvé lístky koriandra na ozdobu

Postup:

Do veľkého hrnca nalejte malé množstvo oleja. Na miernom ohni po dobu asi 5 minút do zlatista osmažte najemno posekanú cibuľu. Pridajte cesnak, čili, všetky koreniny a za stáleho miešania podobu 2 – 3 minút pokračujte v smažení. Následne pridajte mleté mäso a stále miešajte. Vo chvíli, keď začne mäso hnednúť, pridajte paradajky s paradajkovým pretlakom a vývarom. Zmes dobre premiešajte a priveďte k varu. Následne varte na miernom ohni asi 20 minút, kým sa tekutina neodparí. Chilli con carne ochuťte soľou, korením, pridajte precedené fazule a varte asi 5 minút. Hotové jedlo podávajte teplé posypané nasekanými lístkami koriandra. Pokiaľ si Chilli con carne neviete predstaviť bez prílohy, siahnite po hnedej ryži alebo ľahkom celozrnnom pečive. Dobrú chuť!

Prečítajte si viac: Mrkvová nátierka s chrenom




Diskusia k článku Chilli con carne

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Chilli con carne