Ingrediencie:
- olej
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čerstvé čili papričky
- 2 čajové lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička papriky
- štipka kajenského korenia
- 400 g nakrájaných paradajok
- 275 ml vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 200 g červenej fazule (zaváranej)
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- nasekané čerstvé lístky koriandra na ozdobu
Postup:
Do veľkého hrnca nalejte malé množstvo oleja. Na miernom ohni po dobu asi 5 minút do zlatista osmažte najemno posekanú cibuľu. Pridajte cesnak, čili, všetky koreniny a za stáleho miešania podobu 2 – 3 minút pokračujte v smažení. Následne pridajte mleté mäso a stále miešajte. Vo chvíli, keď začne mäso hnednúť, pridajte paradajky s paradajkovým pretlakom a vývarom. Zmes dobre premiešajte a priveďte k varu. Následne varte na miernom ohni asi 20 minút, kým sa tekutina neodparí. Chilli con carne ochuťte soľou, korením, pridajte precedené fazule a varte asi 5 minút. Hotové jedlo podávajte teplé posypané nasekanými lístkami koriandra. Pokiaľ si Chilli con carne neviete predstaviť bez prílohy, siahnite po hnedej ryži alebo ľahkom celozrnnom pečive. Dobrú chuť!
Diskusia k článku Chilli con carne
Powered by Facebook Comments