Tento stredovýchodný recept sme trochu pozmenili pridaním jogurtu a cestovín. Cestoviny s cesnakom, mušľami a zeleninou podávame s plátkami uhoriek, paradajok, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Porcie: 4
Čas prípravy: 30 minút
Ingrediencie:
- 200 g celozrnných špagiet
- 350 g olúpaných kreviet
- 1 zväzok špargle
- 1 veľká červená paprika
- 1 pohár hrášku
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 1/4 kávovej lyžičky soli
- 1 1/2 pohára nízkotučného bieleho jogurtu
- 1/4 pohára nasekanej petržlenovej vňate
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/4 pohára opekaných píniových orieškov
Postup:
Do varu privedieme veľký hrniec s vodou. Špagety uvaríme. Pridáme krevety, špargľu, papriku a hrášok, kým nie sú krevety uvarené, cca 2 – 4 minúty.
Cesnak a soľ zmiešame vo veľkej mise. Vymiešame jogurt, petržlen, citrónovú šťavu, olej a korenie. Pridáme cestovinovú zmes a premiešame. Cestoviny Podávame posypané píniovými orieškami.
Výživa:
- Kalórie: 385
- Tuk: 6 g
- Cholesterol: 168 mg
- Sacharidy: 53 g
- Bielkoviny: 34 g
- Vláknina: 10 g
- Sodík: 658 mg
- Draslík: 887 mg
- Vitamín C: 130 % DOD
- Vitamín A: 71 % DOD
- Kyselina listová: 60 % DOD
- Železo a horčík: 35 % DOD
- Vápnik. zinok: 28 % DOD
Prečítajte si viac: Rýchly smoothie pred cvičením
Diskusia k článku Cestoviny s cesnakom, mušľami a zeleninou
Powered by Facebook Comments