Recept na 4 porcie
Ingrediencie:
40 g mäkkého masla
150 g cukru
1 lyžička najemno postrúhanej citrónovej kôry
2 vajíčka
2 lyžice hnedej ryžovej múky
½ lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
1/3 šálky citrónovej šťavy
1 šálka kokosového mlieka
práškový cukor
Postup:
Zmiešajte maslo, cukor, citrónovú kôru a žĺtky vo veľkej mise. Pridajte ryžovú múku, prášok do pečiva, citrónovú šťavu a kokosové mlieko a všetko spolu dôkladne premiešajte, čím vám vznikne cesto. Vyšľahajte bielky a jemne ich vmiešajte do cesta. Naplňte misky zmesou a vložte ich do väčšieho pekáča, do ktorého nalejete vodu. Dajte zapiecť do trúby pri teplote 180°C na 25 – 30 minút, pravidelne však puding kontrolujte.
Puding konzumujte teplý alebo studený posypaný práškovým cukrom.
Foto © sarsmis - Fotolia.com
Diskusia k článku Bezlepkový citrónový puding
Powered by Facebook Comments