Ingrediencie:
8 chlebov pitta
2 a 1/2 hrnčeka marinovaných artičokov
220 g smotanového syra
350 g mozzarelly
1 hrnček (200 g) majonézy
1 hrnček (150 g) postrúhaného parmezánu
1 nadrobno pokrájaná cibuľa
2 roztlačené strúčiky cesnaku
Postup:
Rúru si predhrejte na 180°C. Chleby pitta pokrájajte na malé trojuholníky, položte na plech a nechajte jemne opiecť. Do mixéra vložte všetky ostatné ingrediencie a zmixujte. Zmes dajte do zapekacej nádoby a pečte 30 minút. Artičokovú omáčku podávajte teplú s opečeným chlebom pitta. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Cibuľová polievka
Ilustračné foto: Fotolia.com
Prečítajte si viac: Mrazený rebarborový jogurt
Diskusia k článku Artičoková omáčka s chlebom pitta
Powered by Facebook Comments