Ingrediencie:
- 1 zrelé mango
- 1/2 menšieho ananásu
- 1/4 červenej cibule (nadrobno pokrájanej)
- malý kúsok (1 cm) pokrájaného čerstvého zázvoru
- 1 menší strúčik cesnaku (ošúpaný, pokrájaný)
- 1/2 malej čili papričky (posekaná nadrobno)
- hrsť nahrubo posekanej koriandrovej vňate
- šťava z dvoch limetiek
- 1 kávová lyžička sezamového oleja
Postup:
Ovocie ošúpte a pokrájajte na kocky. Pridajte cibuľu, zázvor, cesnak, čili a koriander a poriadne všetko spolu premiešajte. Salsu pokvapkajte limetkovou šťavou a sezamovým olejom. Ananásovo-mangovú salsu podávajte k rybe alebo ku kurčaťu, prípadne ako omáčku. Dobrú chuť!
Inšpirovali sme vás? Prečítajte si ďalší zdravý recept: Chutné hrušky s karobom
Ilustračné foto Fotolia.com
Prečítajte si viac: Pečený ananás
Diskusia k článku Ananásovo-mangová salsa
Powered by Facebook Comments