Ingrediencie
3 – 4 strúčiky cesnaku
2 stredne veľké vajíčka
300 ml olivového oleja
4 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžica horčice
2 lyžice vriacej vody
štipka soli
štipka mletého čierneho korenia
Postup
V mixéri vyšľaháme vajíčka s citrónovou šťavou. Pridáme rozpučený cesnak a za stáleho miešania pridávame olivový olej. Keď je zmes vymiešaná, pridáme horčicu, štipku soli a čierneho korenia. Aby bola zmes hustejšia, primiešame nakoniec vriacu vodu.
Aioli podávame s čerstvým celozrnným pečivom. Dobrú chuť!
Ilustračné foto © Elzbieta Sekowska - Fotolia.com
Prečítajte si viac: Chutná diétna pórová polievka
Diskusia k článku Aioli – cesnaková majonéza
Powered by Facebook Comments