Aioli – cesnaková majonéza

10 októbra, 2011 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  3180
diétny recept - aioli - cesnaková majonéza

Ingrediencie

3 – 4 strúčiky cesnaku

2 stredne veľké vajíčka

300 ml olivového oleja

4 lyžice citrónovej šťavy

1 lyžica horčice

2 lyžice vriacej vody

štipka soli

štipka mletého čierneho korenia

Postup

V mixéri vyšľaháme vajíčka s citrónovou šťavou. Pridáme rozpučený cesnak a za stáleho miešania pridávame olivový olej. Keď je zmes vymiešaná, pridáme horčicu, štipku soli a čierneho korenia. Aby bola zmes hustejšia, primiešame nakoniec vriacu vodu.

Aioli podávame s čerstvým celozrnným pečivom. Dobrú chuť!

Ilustračné foto © Elzbieta Sekowska - Fotolia.com

Prečítajte si viac: Chutná diétna pórová polievka




Diskusia k článku Aioli – cesnaková majonéza

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Aioli – cesnaková majonéza