Bezlepková diéta (Diéta pri celiakii) – jedálniček

12 októbra, 2013 0 komentárov Zdieľať Zobrazení :  11928
diéta pri celiakii jedálniček

Bezlepková diéta je veľmi náročná a vyžaduje si prísnu disciplínu. Bezlepkovú diétu dodržiavajú ľudia, ktorí nevedia stráviť lepok - glutén. Lepok sa nachádza v obilninách a preto sa musia ľudia s alergiou na lepok vyhýbať všetkým týmto potravinám. Viac sa o bezlepkovej diéte dočítate tu: Bezlepková diéta

Bezlepková diéta a jedálniček

PONDELOK

Raňajky: Ovocný šalát s kukuričnými lupienkami, jogurt

Obed: Šalát z avokáda a mladého špenátu

Večera: Pohánkové cestoviny s dusenou zeleninou, poliate olivovým olejom a posypané kúskami orechov

Desiata/Olovrant: Pečené jablká

Nápoje: Šípkový čaj, Enzýmový nápoj

 

UTOROK

Raňajky: Omeleta s hubami, bezlepkové pečivo

Obed: Špenátové rizoto

Večera: Šalát z quinoy

Desiata/Olovrant: Bezlepkový citrónový puding

Nápoje: Koktail z červenej repy, mrkvy a zázvoru, Broskyňový nápoj zo zeleného čaju

 

STREDA

Raňajky: Pohánkové palacinky s čerstvým ovocím alebo džemom

Obed: Šalát z naturálnej ryže

Večera: Grilované jahňacie mäso s dusenou zeleninou, quinoa, posypané čerstvými bylinkami

Desiata/Olovrant: Bezlepkový muffin

Nápoje: Čaj z púpavových listov, Šťava plná energie

 

ŠTVRTOK

Raňajky: Ryžové chlebíky so syrom a čerstvou zeleninou

Obed: Ružičkový kel s mandľami, dusené kuracie prsia

Večera: Šošovicový šalát

Desiata/Olovrant: Pečené figy s medom

Nápoje: Čaj na posilnenie imunity, Granátový punč

 

PIATOK

Raňajky: Bezlepkové müsli s mandľovým mliekom, štipka škorice, čerstvé ovocie

Obed: Waldorf šalát

Večera: Makrela feniklovým šalátom

Desiata/Olovrant: Zeleninové tyčinky s hummusom

Nápoje: Osvieženie z bazového kvetu

 

SOBOTA

Raňajky: Praženica s paradajkami a paprikou, bezlepkové pečivo

Obed: Pečená čakanka s vlašskými orechmi

Večera: Zapečená špargľa s balzamikovým octom

Desiata/Olovrant: Medovo-mandľový nápoj

Nápoje: Koktail na posilnenie imunity, Koktail z čerstvého jablka, ananásu a mäty

 

NEDEĽA

Raňajky: Amarantová kaša a mandľovým mliekom, sušené ovocie, oriešky

Obed: Lososový šalát (grilovaný losos, avokádo, zelené listy rôznych druhov šalátu, mrkva, cvikla, hrášok, uhorka, čerstvé bylinky, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžica olivového oleja)

Večera: Grilovaný steak, quinoa, šalát z uhorky, paradajky, papriky a reďkovky

Desiata/Olovrant: Puding z naturálnej ryže

Nápoje: Korenistý ženšenový ľadový čaj, Čerstvá šťava z uhorky, mrkvy a zeleru

 

Ilustračné foto: 123rf.com





Diskusia k článku Bezlepková diéta (Diéta pri celiakii) – jedálniček

komentárov

Powered by Facebook Comments

Podobné články


Diskusia k článku Bezlepková diéta (Diéta pri celiakii) – jedálniček