Mirelle Guiliano vo svojej knihe „Prečo Francúzky nepriberajú“ opisuje použitie detoxikačnej diéty po dobu 48 hodín. Detoxikačný plán nevyžaduje žiadne radikálne obdobie pôstu, ale dvojdňovú konzumáciu pórovej polievky. Na zmiernenie hladu počas Francúzskej detoxikačnej diéty môžete konzumovať zelenú zeleninu s olivovým olejom a citrónom. Pórová polievka sa konzumuje každé 2 až 3 hodiny. Autorka ponúka aj alternatívne recepty z pórového vývaru, ktoré obsahujú viac zeleniny a konzumujú sa počas detoxikačnej diéty.
Francúzska detoxikačná diéta má za úlohu zbaviť telo uložených spracovaných potravín a chemikálií. Navyše, diétny plán ponúka zmenu v stravovacích návykoch, ktoré sú založené na konzumácii menších porcií viac krát za deň.
Očista organizmu od toxínov
Zástancovia detoxikačnej diéty tvrdia, že najjednoduchším spôsobom, ako zbaviť telo toxínov je, že sa vynechá konzumácia spracovaných potravín, chemikálií, cukrov a alkoholu. Očista tela je prvým krokom k stravovaciemu režimu, ktorý má redukčný charakter a k celkovému zdravšiemu životnému štýlu.
Detoxikácia organizmu
Detoxikácia je určená na to, aby očistila telo od toxínov, pomohla osvojiť si nové a zdravé stravovacie návyky a taktiež pomohla pri chudnutí. Detoxikácia okrem spomínaného zlepšuje štruktúru vlasov, zbavuje telo celulitídy a pomáha k lepšiemu fungovaniu pečene. Keď začne pečeň lepšie fungovať, začne potravu rýchlejšie metabolizovať a zbaví sa rýchlejšie toxínov.
Foto © Adriana Nikolova - Fotolia.com
Diskusia k článku Francúzska detoxikačná diéta
Powered by Facebook Comments